• Stråmændene er kort sagt et brugerband for borgere med særlige musikalske evner.
 • Stråmændene er et AOF`s tilbud, som øver og har sin faste gang i Kulturbutikken.

Et tilbud til dig der kan spille et instrument, -og / -eller man har x-faktor-at man er `"dygtig"
sanger! At du kan indgår i en social gruppe- med det formål at udvikle musik. Og har interesse for pop-musik (mest på dansk). et orkester samspil, der har mange udfordringer i sin virksomhed. F.eks at udøve musik , de består af nye-samt gamle værker. -Og i mange forskellige udformninger rytmisk -(vals,tango,swing,beat,rock).

 • Du deltager på kurset på onsdage i 10 måneder pr. år pris 450 kr./md
 • Der vil af og til blive spillet til arrangementer ud af huset.

 • Målet for orkestret er at sprede glæde med glad musik.
 • Stråmændene har eksisteret siden 1986.
 • I bandet er der 8  brugere samt en orkester leder.

  Presemedelelse
  I tidens løb har ’Stråmændene’ haft stor succes, og optrådt til mange forskellige arrangementer i såvel indland som udland, Stråmændene har udgivet deres glade musik på i alt otte indspilninger først på kassettebånd og senere på cd. I 1996 oplevede ’Stråmændene’ et af deres mange højdepunkter, da de vandt Melodi Grand Prix for brugerbands i Hobro, og senere i 2003 fik en tredjeplads. Et andet højdepunkt har været besøget i Letland, hvor formålet var at fremme den lettiske almene befolknings holdning til udviklingshæmmede. Her spilede de på institutioner, besøgte den danske ambassade, ambasaden arrangerede, at de kom i lettisk fjernsyn. 

  I dag består stråmændene af otte brugere, og orkesterleder Lars Larsen. Desuden er ’Stråmændene’ booket som fast orkester i forbindelse med et stort årligt arrangement ”Tour de Bornholm”, hvor de står for underholdningen til en forrygende festaften i Nexø Hallen. Stråmændene er kulturbutikkens husorkester hvor der øves og spilles til en lang række af Kulturbutikkens traditionsrige fester. I 2013 kom Stråmændene under AOF`s tilbud til limfjordsskolen og bofælleskaberne.

   

En lille smag på stråmændenes glade musik.

Musikudgivelser